Кримінал

На Чернігівщині чоловіка засуджено за подання в поліцію неправдивої заяви

Ніжинською місцевою прокуратурою підтримано обвинувачення у кримінальному провадженні за обвинуваченням чоловіка, який вчинив злочини, передбачені ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та ст. 384 (завідомо неправдиве показання потерпілого) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині брат убив брата

Досудовим розслідуванням встановлено, що 33-річний житель Чернігівщини свідомо подав до правоохоронного органу заяву про нібито незаконне заволодіння його транспортним засобом.

При цьому, отримавши пам’ятку про права та обов’язки потерпілого, будучи попередженим слідчим про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання, свідомо надав слідчому покази, які не відповідають дійсності.

Під час досудового розслідування вдалось з’ясувати що зловмисник повідомив завідомо неправдиві факти, у зв’язку з чим обвинувальний акт стосовно нього був направлений до суду.

За результатами судового розгляду Ніжинським міськрайонним судом чоловіка визнано винуватим у вчиненні інкримінованих злочинів і призначено покарання у вигляді чотирьох років обмеження волі, від відбування якого його звільнено на підставі Закону України «Про амністію».

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button