Кримінал

Дебошир розірвав куртку на патрульному

У районному центрі Срібне поліція відкрила кримінальне провадження проти місцевого жителя, який чинив активний фізичний опір співробітникам групи реагування патрульної поліції під час виконання ними службових обов’язків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 60-річної сіверянки поліція вилучила коноплю

У денний час 21 березня в центральній частині селища Срібне Чернігівської області поліцейські групи реагування патрульної поліції затримали за порушення адміністративного законодавства 34-річного місцевого жителя. Чоловік зовні справляв враження такого, що перебуває у стані сильного алкогольного сп’яніння, та поводився неадекватно. Поліцейські запропонували цьому громадянину проїхати до відділення поліції для складання адміністративних матеріалів за порушення ст. 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Однак чоловік відреагував на цю пропозицію відбірною лайкою та погрозами фізичної розправи на адресу поліцейських, а потім ще й пустив у хід руки, розірвавши формену куртку одного з патрульних. Правоохоронцям довелося вжити до бешкетника заходи фізичного впливу та вдягти кайданки, щоб таки доставити до відділку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові поліція викрила виробника дитячої порнографії

У приміщенні Срібнянського відділення поліції затриманий громадянин, замість заспокоїтися, продовжив бешкетувати. Він чинив активний фізичний опір, розбив стілець та пошкодив стіни у кімнаті для прийому громадян.

Така поведінка громадянина підпадає під дію частини 2 статті 342 Кримінального кодексу України («Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків») — карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до двох років. За нею поліцейські й відкрили кримінальне провадження.

Розпочато досудове розслідування.

Джерело: Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button