Кримінал

На Чернігівщині два безхатьки напоїли водія й викрали «Мерседес»

Під процесуальним керівництвом Прилуцької місцевої прокуратури завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні за обвинуваченням двох раніше неодноразово судимих громадян у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 289 та ч. 2 ст. 185 КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові вночі викрали автомобіль на євро номерах

У ході досудового розслідування встановлено, що 19.08.2018 двоє чоловіків без постійного місця проживання, перебуваючи біля ставка в с. Бубнівщина Прилуцького району, за попередньою змовою між собою, умисно довівши мешканця смт Мала Дівиця Прилуцького району до безпорадного стану, шляхом схилення останнього до вживання спиртних напоїв, позбавивши його можливості активно чинити опір, надалі проникли до салону автомобіля марки «Mercedes benz 313CDI» та, не маючи будь-якого права керувати чи володіти цим транспортним засобом, запустили двигун ключем і незаконно заволоділи ним.

Крім того, один зі зловмисників шляхом вільного доступу з вищезазначеного автомобіля викрав автомобільний компресор марки «Зубр» вартістю 1203,93 грн і надалі обміняв його на пальне.

Тепер кримінальне провадження перебуває на розгляді в Прилуцькому міськрайонному суді Чернігівської області.

Слідчим суддею обом зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 289 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Джерело: прокуратура м. Прилуки

Ще статті по темі

Back to top button