Кримінал

Підприємця оштрафували на 17 000 грн за торгівлю неякісними іграшками

Відповідно до Секторального плану державного ринкового нагляду, спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду в листопаді 2017 року здійснено планову виїзну перевірку характеристик продукції у суб’єкта господарювання, що займається розповсюдженням іграшок для дітей, на відповідність їх вимогам Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженого постановою КМУ від 11.07.2013 № 515. Проведеною перевіркою встановлено порушення вимог «Технічного регламенту безпечності іграшок».

Про це ЧЕline повідомили в головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

За результатами перевірки до продукції, яка розповсюджується з порушенням встановлених вимог, вжито обмежувальні (корегувальні) заходи:

обмеження надання продукції на ринку до усунення формальної невідповідності;

обмеження надання продукції на ринку шляхом тимчасової заборони надання продукції на ринку;

обмеження надання продукції на ринку шляхом приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами технічного регламенту.

Відповідно до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» ст. 44, встановлена відповідальність за порушення цього Закону, до суб’єкта господарювання за виявлені порушення застосовано штрафні санкції в розмірі 17 000,00 гривень.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button