Кримінал

На Чернігівщині двох чоловіків засуджено до 3 років ув’язнення за ухилення від служби

Куликівським районним судом Чернігівської області засуджено жителя Добрянської селищної ради за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період (ст. 336 КК України).

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено, що місцевий мешканець, будучи військовозобов’язаним, пройшов медичний огляд, за результатами якого визнаний обмежено придатним до проходження військової служби у воєнний час. В подальшому ним було отримано повістку, за якою він мав з’явитися у відповідний час до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для відправки у військову частину для проходження військової служби за мобілізацією, на особливий період, проте, безпідставно, не маючи на те поважних причин, не з’явився, тим самими ухилився від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищив автівку односельця заради помсти: на Чернігівщині затримали палія

З урахуванням позиції прокурора судом призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі.

Крім того, за результатами розгляду Чернігівським апеляційним судом апеляційної скарги, залишено без змін вирок Ріпкинського районного суду Чернігівської області, яким засуджено жителя Ріпкинської селищної ради за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період до покарання  вигляді 3 років позбавлення волі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button