Кримінал

На Чернігівщині фермер засіяв берег річки кукурудзою

Прилуцькою окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно мешканця с. Іржавець Прилуцького району, який самовільно зайняв (розорав) земельну ділянку державної форми власності, а саме прибережну захисну смугу р. Смож, загальною площею 0,1386 га, засіявши таку земельну ділянку сільськогосподарською культурою (кукурудзою).

Правопорушнику інкриміновано вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 КК України, тобто самовільне зайняття земель в охоронних зонах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині вирубали дерев майже на 2 мільйона гривень

За даними слідства, в травні 2021 року правопорушник маючи умисел на самовільне зайняття земельної ділянки в охоронній зоні, достовірно знаючи, що земельна ділянка у встановленому порядку йому не надавалась, за допомогою трактора НМЗ-6 КЛ, самовільно зайняв (розорав) земельну ділянку державної форми власності, а саме прибережну захисну смугу р. Смож, порушивши вимоги ст. 13 Конституції України, ст. 88 Водного кодексу України, ст. ст. 60, 112, 125, 126 Земельного кодексу України.

За вчинення вищевказаного злочину, правопорушнику загрожує покарання у виді обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button