Кримінал

На Чернігівщині вирубали дерев майже на 2 мільйона гривень

Чернігівською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох службових осіб одного з агролісогосподарських підприємств на території колишнього Сновського району за ч. 1, ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Під час досудового розслідування встановлено, що зазначені особи, які обіймали посади майстрів лісу, внаслідок службової недбалості, яка виразилися у неналежному виконанні ними своїх службових обов’язків щодо забезпечення збереження лісу, допустили незаконні порубки дерев на землях підприємства невстановленими слідством особами. Ці дії заподіяли шкоду державним інтересам у розмірі 1,9 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові біля Молодіжного театру спилюють дерева (Відеофакт)

З метою відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінальних правопорушень, прокурором у кримінальному провадженні пред’явлено цивільні позови до підозрюваних. На їх майно за клопотанням сторони обвинувачення накладено арешти.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button