Кримінал

На Чернігівщині колишнього посадовця засуджено до 5 років тюрми за хабар

Вироком Ніжинського міськрайонного суду області колишнього начальника одного із відділів Головного Управління Держгеокадастру в Чернігівській області визнано винним у закінченому замаху на одержання неправомірної вигоди, шляхом вимагання, за вчинення в інтересах третіх осіб дій з використанням службового становища (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 368 КК України).

За принципової позиції прокурорів Ніжинської окружної прокуратури у суді доведено, що обвинувачений, обіймаючи посаду начальника одного із відділів ГУ Держгеокадастру в області, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, у 2018 році вимагав у громадянина неправомірну вигоду у сумі 2000 тисячі доларів США за сприяння у виділенні земельних ділянок на території одного з районів Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригрозив аграріям гранатою: на Чернігівщині пасічник вирішив радикально захистити бджіл

У суді своєї вини у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення обвинувачений не визнав.

Однак, прокурорами надано суду докази, які у своїй сукупності доводять вину колишнього начальника.

За скоєне його засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна та позбавленням права займати посади пов’язані із здійсненням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади на 3 роки.

Наразі вирок законної сили не набрав.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button