Кримінал

На Чернігівщині молодик зґвалтував неповнолітню

За процесуального керівництва прокуратури Чернігівської області завершено досудове розслідування стосовно 22-річного чоловіка, обвинуваченого у статевих зносинах з особою, яка не досягла 16-річного віку, а також нанесенні їй легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров’я, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 155, ч. 2 ст. 125 КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівців просять допомогти у розшуку неповнолітньої

Досудовим розслідуванням встановлено, що повнолітній обвинувачений, переслідуючи мету задоволення статевої пристрасті та будучи обізнаним про вік неповнолітньої, яка не досягла 16-річного віку, шляхом вмовлянь схилив дівчину вступити з ним у статеві зносини.

Через деякий час на ґрунті ревнощів умисно спричинив їй тілесні ушкодження, після чого знову вступив з нею в статеві зносини природнім способом.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за даним фактом направлено до суду.

Нагадаємо, що раніше ч. 1 ст. 155 КК України передбачала кримінальну відповідальність за статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості.

Законом України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації» від 14.03.2018 внесено зміни до ст. 155 КК України. Відтак, законом передбачена кримінальна відповідальність за добровільні статеві зносини повнолітньої особи з особою, яка не досягла 16-річного віку.

Довідково: за вчинене зловмиснику загрожує покарання у виді обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button