Кримінал

На Чернігівщині нетверезий водій мопеду намагався відкупитися від поліцейських

Поліцейські сектору реагування патрульної поліції відділення №1 (селище Козелець) Чернігівського райуправління поліції викрили 53-річного водія, який керував транспортом у нетверезому стані. Правопорушник спробував уникнути відповідальності, запропонувавши поліцейським неправомірну вигоду в сумі 200 доларів.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Вдень 14 червня під час патрулювання автошляху в одному з сіл Остерської громади увагу інспекторів сектору реагування патрульної поліції привернув чоловік без мотошолома верхи на незареєстрованому мопеді марки «Delta». Патрульні подали водієві сигнал про зупинку, однак той проігнорував вимогу та продовжив рух, аж поки не з’їхав на ґрунтову дорогу на околиці села, де зупинився.

Під час спілкування з мопедистом поліцейські з’ясували, що він не має реєстраційного документу на транспортний засіб. Натомість водій демонстрував явні ознаки сильного алкогольного сп’яніння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бобровицькі поліцейські розкрили крадіжку грошей з втраченої банківської картки

Сподіваючись уникнути відповідальності, правопорушник відразу запропонував патрульним 200 доларів США неправомірної вигоди за відмову від складання адміністративних матеріалів. Правоохоронці попередили водія, що такі його дії мають ознаки кримінального правопорушення, проте чоловік продовжив наполягати. Цю розмову зафіксувала бодікамера поліцейського.

Патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу Чернігівського райуправління поліції.

Слідчий розпочав кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Її максимальна санкція – до 4 років позбавлення волі.

Також поліцейські відсторонили чоловіка від керування мопедом та склали адміністративні матеріали за фактами:

— керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння (ч.1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення);

— невиконання водієм вимог про зупинку (ч.1 статті 122-2 КУпАП);

— керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки (ч.1 статті 126 КУпАП).

Таким чином, правопорушник понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button