Кримінал

На Чернігівщині нетверезий водій намагався відкупитися за 2 тисячі доларів

8 червня поліцейські сектору реагування патрульної поліції відділення № 2 (м. Сновськ) Корюківського районного відділу поліції під час контролю за безпекою дорожнього руху зупинили для перевірки мопед «Delta». 51-річний водій транспортного засобу демонстрував явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Усвідомивши, що поліцейські складатимуть відносно нього адмінматеріали за фактом керування в стані сп’яніння, водій запропонував «вирішити питання» без протоколу. За це нетверезий мопедист пообіцяв поліцейським 2000 доларів США.

Патрульні попередили громадянина, що пропозиція неправомірної вигоди — злочин. Також нагадали, що ведеться безперервна відеофіксація на нагрудну камеру, але чоловік продовжував наполягати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині судитимуть 23-річного водія, який влетів у електроопору

Правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу Сновського відділення поліції, яка задокументувала кримінальне правопорушення.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито провадження за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Зловмиснику загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Крім цього, поліцейські склали на водія матеріали за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом у стані алкогольного або іншого виду сп’яніння).

Таким чином, за свої протизаконні дії громадянин понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button