Кримінал

На Чернігівщині нетверезий водій пропонував хабар поліцейським

4 лютого поліцейські ВП №1 (смт Козелець) Чернігівського райуправління поліції викрили 26-річного кермувальника ВАЗу, який мав явні ознаки алкогольного сп’яніння та пропонував поліцейським «відкупитися» від відповідальності за 5 тисяч гривень.

Про це повідомляє Поліція Чернігівського району.

Поліцейські групи реагування патрульної поліції запропонували водієві пройти освідування на стан сп’яніння, від чого чоловік категорично відмовився. Під час складання адміністративного протоколу, щоб уникнути відповідальності, керманич неодноразово пропонував правоохоронцям перевести на банківську карту 5 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На київській трасі патрульні Чернігівщини затримали ще одного водія «під кайфом» (Фото)

Поліцейські відмовились від пропозиції чоловіка та повідомили, що його дії мають ознаки кримінального правопорушення. Вони одразу викликали на місце події слідчо-оперативну групу поліції. Подія фіксувалась на бодікамеру.

За цим фактом слідством розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної винагороди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Стосовно правопорушника поліцейські також склали адміністративні матеріали за вчинення правопорушень, передбачених ч.1 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом та за ч. 1 ст 130 (керування транспортними засобами особами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Таким чином, чоловік понесе і адміністративну і кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, що на київській трасі патрульні затримали водія «під кайфом».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button