Кримінал

На Чернігівщині невідомі обікрали пенсіонерку, видавши себе за медиків

Поліцейські застерігають громадян від невідомих осіб, які можуть представлятися соцпрацівниками, комунальниками чи медиками, щоб проникнути до помешкання довірливих людей для скоєння злочину.

Здебільшого зловмисники скоюють крадіжки майна за відсутності господарів вдома. Але бувають випадки, коли громадяни самі впускають у свої домівки злочинців, які видають себе за співробітників пенсійного фонду, волонтерів чи медичних співробітників та пропонують мешканцям Чернігівщини «допомогу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корюківські поліцейські скерували до суду справу щодо самовільного зайняття громадських пасовищ

Так, 21 лютого до поліції надійшло повідомлення від 78-річної мешканки Ніжинського району. Пенсіонерка впустила в дім двох невідомих жінок, які представилися медиками, запропонували їй поміряти тиск та відволікали розмовами. Лише наступного дня після уходу незнайомок жінка виявила нестачу 10 000 гривень та викликала поліцію.

За цим фактом поліція відкрила провадження за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб). Її максимальна санкція передбачає позбавлення волі на строк до 5 років.

 

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button