Кримінал

На Чернігівщині особа, прикриваючись статусом переселенця, заволоділа бюджетними коштами

Срібнянським відділом Прилуцької місцевої прокуратури при реалізації представницьких повноважень встановлено жителя Срібнянського району, який незаконно прикриваючись статусом особи, яка переміщена з тимчасово окупованої території України та району проведення антитерористичної операції, у шахрайський спосіб заволоділа бюджетними коштами.

Так, вказана особа звернулася до територіального органу соціального захисту населення із заявою про взяття на облік осіб, які переміщені з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, при цьому таким не являючись, так як проживає з 2005 року на території Срібнянського району.

В подальшому, отримавши статус тимчасово переміщеної особи, маючи умисел на незаконне заволодіння бюджетними коштами, звернувся до управління соціального захисту населення із заявою про призначення йому щомісячної адресної допомоги як особі, яка переміщена з тимчасово окупованої території України та району проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

При наданні інформації, умисно приховав відомості про свій майновий стан, не вказавши, що має у власності житло, яке розташоване на інших територіях, ніж тимчасово окупована територія України, оскільки наявність такого житла унеможливлює призначення адресної допомоги.

В результаті вищевказаних шахрайських дій, даною особою незаконно отримано з бюджету грошових коштів на суму 16 тис. грн.

В ході досудового розслідування зловмиснику повідомлено про підозру, та процесуальним керівником в інтересах держави подано позовну заяву про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням. З метою забезпечення цивільного позову накладено арешт на майно підозрюваного.

Обвинувальний акт у даному провадженні, разом з цивільним позовом скеровано до суду.

Джерело: прокуратура м. Прилуки

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button