Кримінал

На Чернігівщині підприємці ухилялися від сплати понад 11 мільйонів гривень податків

За інформацією Служби безпеки України в Чернігівській області та матеріалами Державної служби фінансового моніторингу України викрито діяльність групи фізичних осіб, які отримували значні суми грошових коштів на свої рахунки в банках.

Організована група  фізичних осіб приховувала підприємницьку діяльність шляхом протиправного фінансового механізму, який направлений на виведення грошових коштів у тіньовий обіг та відмивання злочинних доходів з використанням фінансових інструментів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині надходження єдиного податку зросли на 82 млн гривень

Фізичні особи отримували на власні рахунки значні суми коштів, офіційність походження яких не встановлено. Таким чином, дана діяльність супроводжувалась ухиленням від сплати податків, а операції пов’язані з використанням незаконно здобутих доходів направлені на легалізацію останніх.

В рамках кримінального провадження (ч. З ст. 190 та ч. 1 ст. 209 КК України) фахівцями відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Чернігівській області встановлено та задокументовано не задекларовані доходи групою фізичних осіб у розмірі понад 60 млн грн, а сума несплачених до бюджету податків становить понад 11 млн гривень.

Матеріали по даному факту були внесені до ЄРДР з правовою кваліфікацією за ч. 3 ст. 212 КК України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button