Кримінал

На Чернігівщині затримали двох чоловіків, які вчинили розбій у будинку

Менше ніж за годину співробітники Прилуцького районного відділу поліції встановили особи зловмисників, які увірвалися до будинку 59-річного чоловіка. Нападники завдали господарю тілесних ушкоджень, заволоділи майном потерпілого та зникли. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

16 січня до Прилуцького райвідділу поліції звернувся житель Сухополов’янської громади. Потерпілий повідомив, що напередодні ввечері до нього в будинок увірвалися двоє чоловіків. Напад був настільки стрімким, що чоловік не встиг розгледіти незваних гостей. Розбійники не подивились на те, що господар пересувається з милицями, побили його, заволоділи грошима в сумі 12 тисяч гривень і мобільним телефоном.

На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група райвідділу та оперативники кримінальної поліції.

Правоохоронці опитали потерпілого та його сусідів, вилучили низку речових доказів і відпрацювали раніше судимих, які проживають у цій громаді.

Слідчий під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури розпочав кримінальне провадження за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій).
У результаті злагодженої роботи поліцейські здобули достатній обсяг інформації, проаналізувавши яку, встановили особи обох ймовірних розбійників. Це раніше судимі 24-річний односелець потерпілого та 35-річний прилучанин. Поліцейські вилучили у зловмисників частину викрадених коштів і мобільний телефон потерпілого.

Поліцейські затримали чоловіків у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

За скоєння розбою в умовах воєнного стану затриманим загрожує посилена відповідальність – до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі слідство готує повідомлення про підозру та вирішує питання обрання чоловікам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button