Кримінал

На Чернігівщині поліцейські викрили підпільне виробництво підакцизних товарів

Під час обшуків у мешканців Ніжинського району вилучили понад сотню мішків тютюну. Зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років із конфіскацією майна.

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Слідство встановило, що місцеві мешканці у своєму помешканні налагодили виготовлення та збут фальсифікованих тютюнових виробів на території Чернігівщини.

Слідчі слідчого управління обласної поліції спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань у Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури задокументували протиправну діяльність двох ділків.

За силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» у помешканнях та автомобілях фігурантів провели санкціоновані обшуки. Поліцейські виявили та вилучили 110 мішків із тютюном для нелегального виготовлення підакцизних товарів «кущовим методом».

Слідчі поліції відкрили провадження за частиною 3 статті 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до десяти років із конфіскацією майна, з вилученням і знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.
Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вчинення зазначених протиправних дій.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button