Кримінал

На Чернігівщині поліцейські затримали групу осіб, що обікрали пенсіонерку та намагалися відкупитися від правоохоронців

У місті Бахмач Ніжинського району Чернігівщини поліцейські виявили та затримали групу осіб, які під виглядом працівників комунальної служби проникли до житла місцевої пенсіонерки та викрали заощадження. Під час складання матеріалів один зі спільників спробував за хабар уникнути відповідальності.

Вчора увечері до поліції звернулася 69-річна мешканка Бахмача, яку щойно обікрали невідомі особи. Пенсіонерка розповіла, що до її помешкання прибули дві невідомі молоді жінки, які представилися працівницями компанії з надання комунальних послуг. Псевдо-контролери попросили жінку продемонструвати відповідні документи.

Згодом одна візитерка відволікала господиню розмовами, а друга тим часом нишпорила по хаті. Після уходу жінок пенсіонерка виявила нестачу півтора тисяч гривень та відразу викликала поліцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині 50-річна жінка спаплюжила могили на кладовищі (Фото)

— Вчасне отримання інформації від потерпілої відіграло вирішальну роль у викритті та затриманні зловмисниць, — відзначив керівник місцевого відділення поліції Микола Омельченко. — Групи реагування патрульної поліції негайно отримали орієнтування на псевдо-контролерок. А вже за кількадесят хвилин один з нарядів ГРПП зупинив для перевірки легковик «ВАЗ-2110» під керуванням 32-річного жителя Сумщини. В салоні перебували три пасажирки. Дві з них виявилися якраз тими жінками, що побували в оселі пенсіонерки.

Поліцейські встановили, що до крадіжки грошей причетні дві мешканки різних міст Сумської області. Одна жінка 1983-го, інша — 1997-го років народження. Обох затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятору тимчасового тримання.

Також в процесі перевірки поліцейські встановили, що водій, який привіз зловмисниць із Сумщини до Бахмача, керував автівкою без відповідних документів. Під час складання адміністративних матеріалів за фактом цього правопорушення молодик безуспішно спробував «залагодити справу». Він дістав гроші в сумі 1000 гривень та поклав під папку на службовому столі поліцейського. Неодноразові застереження та заклики відмовитись від злочинної дії правопорушник проігнорував. Отже, факт надання неправомірної вигоди службовій особі теж було задокументовано.

Наразі поліцейські розслідують кримінальні провадження за фактами обох злочинів:

— за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб) — карається арештом на строк до півроку або обмеженням чи позбавленням волі до п’яти років;

— за частиною 1 статті 369 ККУ (пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі) — передбачає від штрафу у сумі 17 тисяч гривень до чотирирічного позбавлення волі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button