Кримінал

На Чернігівщині поліція та прокуратура розслідують факти хуліганства у дитячому реабілітаційному центрі

Слідчі Чернігівського районного відділення поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської міської прокуратури проводять розслідування фактів вчинення хуліганських дій малолітніми вихованцями «Центру соціально-психологічної реабілітації дітей» відносно інших вихованців установи.

Поліцейські встановили наявність фактів «нестатутних відносин» між вихованцями закладу, коли проводили розслідування обставин нещодавнього зникнення з цього реабілітаційного центру одного з малолітніх. Правоохоронцям стало відомо, що саме це стало причиною втечі хлопця (який наразі знайдений та повернутий живим і неушкодженим).

Також поліцейські спільно з прокуратурою встановили, що формування нездорової атмосфери у закладі стало можливим через неналежне виконання своїх посадових обов’язків деякими вихователями «Центру соціально-психологічної реабілітації дітей». Саме через недогляд і самоусунення дорослих стосунки між вихованцями закладу перейшли на конфліктну стадію та хуліганські дії.

Наразі ця інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 137 Кримінального кодексу України (неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей). Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також правоохоронцями відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України  (хуліганство). Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до п’яти років.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button