Кримінал

На Чернігівщині поліція затримала групу серійних квартирних злодіїв-гастролерів (Фото)

Поліцейські вирахували групу мешканців міста Суми, причетних до скоєння низки квартирних крадіжок в містах Чернігів, Прилуки та Ічня. Чоловіки приїжджали на Чернігівщину автомобілем Toyota, а після скоєння злочину — зникали.

Оперативники встановили, що лише за останні два місяці зловмисники обікрали близько десяти домівок у населених пунктах, що розташовані неподалік столиці. У помешканнях їх цікавило тільки те, що можна легко винести, й воно становить значну цінність: золоті прикраси, дорогі аксесуари та компактні електронні пристрої, готівка. Точні збитки громадян наразі встановлюється, але суми сягають десятків тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вулиці Шевченка у Чернігові з чоловіка зняли золоті прикраси

В ході огляду місць подій співробітники кримінальної поліції Чернігівського і Прилуцького районів та Управління карного розшуку ГУНП в Чернігівській області знайшли деякі спільні риси. Проникнення до всіх обікрадених помешкань відбулося шляхом підбору ключів до вхідних дверей. Всюди поруч з місцями злочинів свідки помічали той самий легковик — досить нову білу «Тойоту».

«Правоохоронці виявили, що авто належить 33-річному сумчанину і воно справді останнім часом активно курсували маршрутами Сумщина—Київщина—Чернігівщина». Під час кримінального аналізу поліцейські встановили, що авто останній раз було помічене в столиці», — сказав начальник Головного Управління Національної поліції в Чернігівській області Володимир Нідзельський.

6 квітня в першій половині дня на цьому транспортному засобі троє зловмисників вирушили до Чернігова. Там вони обрали чергову квартиру в спальному районі, проникли всередину шляхом підбору ключа до дверей та миттєво взялися за пошуки грошей і золота.

Співробітники кримінальної поліції затримали гастролерів «на гарячому», в процесі скоєння чергового злочину. Троє сумчан якраз пакували в квартирі золоті і срібні прикраси та дорогий ноутбук. Під час огляду їхнього автомобіля правоохоронці виявили частину викрадених раніше речей та грошей, а також гранату Ф-1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині у хлопця відібрали телефон та гроші

В ході подальшої перевірки правоохоронці встановили, що власник автомобіля обкрадав квартири разом із двома товаришами із Сум. Одному з них 32 роки, іншому — 28 років. До речі, старший вже притягався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок з проникненням у приміщення.

Всіх трьох осіб затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Автомобіль вилучено та поміщено на штрафмайданчик, зібрані речові докази направлені на проведення експертизи.

Слідчі відкрили провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України — крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Наразі вирішується питання щодо оголошення повідомлення по підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Поліцейські перевіряють трійцю на причетність до аналогічних злочинів на території України.

Поліція Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button