Кримінал

На Чернігівщині поліція затримала наркокур’єра, що робив «закладки»

Співробітники Ніжинського районного відділу поліції встановили особу та затримали 25-річного уродженця Черкаської області, який прибув до Ніжина з «вантажем» у 170 доз метадону на майже 70 тисяч гривень та розкладав наркотик у визначених місцях.

Поліцейські встановили, що цей молодик не має законного заробітку, натомість по декілька разів на місяць прибував до Києва на зустріч із «кураторами». Там він отримував партію розфасованих наркотиків та геолокаційні дані місць, де має зробити «закладки». Чергове «план-завдання» привело кур’єра до Ніжина.

Під час закладення порції наркотику в одне з визначених місць підозріла поведінка молодика привернула увагу перехожого. Громадянин відразу пригадав неодноразові заклики поліцейських повідомляти про подібні випадки та мерщій зателефонував «102».

За викликом прибули група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група, невдовзі до них долучилися оперативники обласного управління боротьби з наркозлочинністю.

Під час поверхневого огляду молодика поліцейські виявили та вилучили понад півтори сотні однакових невеличких пакетиків з кристалічною речовиною. Кур’єр відверто пояснив, що це метадон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові судитимуть ґвалтівника малолітніх дівчат, який фільмував свої злочини

Також при спілкуванні з поліцейськими зловмисник визнав, що вже встиг зробити півтора десятки «закладок» на різних вулицях Ніжина. Він добровільно вказав правоохоронцям відповідні місця. Наркотичну речовину вилучено.

Загалом вся партія наркотиків, доставлена наркокур’єром до Ніжина, за цінами «чорного ринку» коштує приблизно 70 тисяч гривень.

Всі вилучені у молодика наркотики, а також інші речові докази злочинної діяльності направлено на експертне дослідження.

Слідчий поліції відкрив кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 307 Кримінального кодексу України (збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Досудове розслідування здійснюється під процесуальним керівництвом Ніжинської окружної прокуратури.

За вчинені діяння зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Наразі ж молодика затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button