Кримінал

У Чернігові судитимуть ґвалтівника малолітніх дівчат, який фільмував свої злочини

Чернігівська  обласна прокуратура  направила до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Чернігова за фактами зґвалтування, вчинення насильницьких дій сексуального характеру щодо малолітньої дівчинки, вступу в статеві зносини з неповнолітньою та умисного зберігання  дитячої порнографії (ч.ч. 2, 3 ст. 152, ч. 6 ст. 153 КК, ч.ч. 1, 2 ст. 155, ч. 1 ст. 301-1 КК України).

Встановлено, що 56-річний чернігівець упродовж 2018-2021 років вчинив низку статевих злочинів щодо дівчат віком від 13 до 20 років.

У ході слідства розкрито три епізоди зґвалтувань обвинуваченим потерпілих віком 17-20 років, два епізоди вступу у статеві відносини з 15-річною дівчиною, епізод вчинення насильницьких дій сексуального характеру щодо 13-річної дівчинки, а також факт умисного зберігання за місцем мешкання дитячої порнографії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваного в нападі з ножем на 15-річного підлітка в Чернігові взято під варту

Реалізуючи свій злочинний умисел, обвинувачений  знайомився у  м. Чернігові з дівчатами, які перебували у складних життєвих обставинах, та пропонував їм прибирати його будинок за гроші. Надалі, чоловік робив пропозицію вступити з ним в інтимні стосунки за гроші, а у разі відмови, застосовував до жертв фізичний та психологічний примус. При цьому він приховано фільмував факти наруги над дівчатами.

Під час обшуків у будинку обвинуваченого було вилучено комп’ютерну техніку та значна кількість відеоматеріалів.

Після затримання у липні поточного року обвинувачений знаходиться під вартою.

Судовий розгляд кримінального провадження здійснюватиме Деснянський районний суд м. Чернігова.

Інкриміновані обвинуваченому  статті передбачають покарання у виді позбавлення волі строком 15 років або довічного позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button