Кримінал

На Чернігівщині правоохоронці припинили діяльність міжрегіонального «конвертаційного центру»

Прокуратура в Чернігівській області припинила діяльність міжрегіонального «конвертаційного центру», повідомила прес-служба прокуратури Чернігівської області.

«Під час проведення досудового розслідування задокументовано діяльність міжрегіонального «конвертаційного центру», до якого залучено понад 40 підприємств з ознаками фіктивності. Як директорів і засновників цих підприємств за грошову винагороду залучено малозабезпечених осіб», — йдеться в повідомленні.

Слідчі податкової здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому за фактами ухилення від сплати податків та фіктивного підприємництва за ч.3 ст.212, ч.1 ст.205 КК України.

«Надалі реквізити підприємств із ознаками фіктивності використовувалися для прикриття незаконної діяльності, яка полягала у формуванні податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектора економіки Чернігівської та Київської областей», — відзначили в прокуратурі.

На підставі постанов слідчого судді правоохоронці провели обшуки за місцем проживання осіб, причетних до діяльності «конвертаційного центру», а також в офісних приміщеннях і транспортних засобах.

Слідчими виявлено і вилучено печатки та штампи підприємств з ознаками фіктивності, державних установ, приватних нотаріусів, посольств України в Великій Британії та Литві, магнітні носії інформації, комп’ютерна техніка, фінансово-господарські документи, чорнові записи, готівкові кошти в сумі понад 200 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Псевдобілоруську молочку фасували в Ніжині

Окрім того, наголошується, прокуратура наклала арешт на грошові кошти в сумі 910 тис. грн., які знаходилися на банківських рахунках підприємств з ознаками фіктивності, та на грошові кошти в сумі понад 1,4 млн. грн., зі спеціальних рахунків електронного адміністрування ПДВ в державній фіскальній службі України.

Наразі правоохоронці встановлюють повне коло причетних до злочинів осіб з метою залучення їх до кримінальної відповідальності та відшкодування завданих державі збитків.

Ще статті по темі

Back to top button