Кримінал

На Чернігівщині прокуратура «врятувала» будинок дитячої та юнацької творчості

Суд касаційної інстанції 18.01.2017 ухвалив рішення, яким підтримав позицію органів прокуратури та повернув у комунальну власність частину приміщення Бахмацького районного будинку дитячої та юнацької творчості.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Як  раніше повідомлялося, у 2014 році районний відділ освіти всупереч вимог закону уклав договір оренди 2 кімнат даного закладу площею 91 км² із структурним підрозділом ДТГО «Південно-Західна залізниця». Водночас неодноразові звернення керівництва позашкільного навчального закладу про повернення орендованого майна залишалися поза увагою.

Реалізуючи конституційні повноваження щодо представництва інтересів  дітей в суді, місцева прокуратура звернулася з позовом до господарського суду  Чернігівської області про визнання угоди недійсною.

Рішенням суду першої інстанції, залишеним в силі Київським апеляційним господарським судом, позов прокурора задоволено в повному обсязі.

Непогоджуючись із ухваленими рішеннями відповідач оскаржив їх до суду касаційної інстанції, який підтримав позицію органів прокуратури та  відмовив у задоволенні скарги.

Довідково: об’єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, а також підрозділи, технологічно пов’язані з навчальним та науковим процесом, не підлягають приватизації, перепрофілюванню або використанню не за призначенням (ст. 63 Закону України «Про освіту»).

Ще статті по темі

Back to top button