Кримінал

У жителя Чернігівщини шахраї зняли з карти 30 тисяч

2 лютого до поліції звернувся 53-річний житель Ніжинського району із повідомленням про зникнення грошових коштів із його банківського рахунку. Про це повідомляють у поліції Ніжинського району.

Потерпілому зателефонував невідомий чоловік та представився працівником служби безпеки банку. Незнайомець повідомив, що хтось намагається зламати вхід до мобільного додатку банку. А щоб цьому запобігти, необхідно продиктувати секретні реквізити банківської карти та назвати код, який прийде у SMS-повідомленні. Що чоловік і зробив. Після чого виявив зникнення 30 тисяч гривень зі свого рахунку.

Зрозумівши, що його ошукали, чоловік звернувся до поліції. За цим фактом слідчий відкрив кримінальне провадження за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житель Чернігівщини перейшов за посиланням для зарахування коштів та втратив понад 130 тисяч гривень

Поліція наполегливо рекомендує: ні в якому разі не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів, не розповідайте жодних відомостей зі своєї картки. Якщо висувають умову для виконання певних дій — негайно завершуйте розмову. Це шахрай! Всі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку.

Пам’ятайте: справжній банківський працівник не має права питати у вас секретні дані картки і ніколи цього не робитиме. Так вчиняє тільки шахрай.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button