Кримінал

На Чернігівщині СБУ запобігла розкраданню майна підприємства Держрезерву

Співробітники Служби безпеки України запобігли розкраданню стратегічного запасу мінеральних добрив, що зберігався на одному з підприємств Державного агентства резерву України. У причетності до злочинної оборудки підозрюється керівництво державної організації.

За попередніми даними слідства, посадовці планували протиправно, без отримання відповідних дозволів, вивезти частину міндобрив, що зберігалися на базі підприємства, та передати їх іншій приватній структурі. Для цього зловмисники надали вказівки підлеглим внести неправдиву інформацію до програми бухгалтерського обліку та на підставі сфальсифікованих даних підготувати пакет відповідних документів. У подальшому майно Держрезерву мало бути вивезене за фіктивними товарно-транспортними накладними з території державної організації. У такий спосіб службовці хотіли заволодіти понад 60 тоннами добрив, вартістю понад 1 млн грн, які належали Держрезерву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історія поліцейського Сергія Клименка: 23 лютого вперше взяв на руки сина, а вже за тиждень допомагав діставати людей з-під завалів

Під час проведення обшуку в офісах підприємства правоохоронці вилучили бухгалтерську документацію та інші докази протиправної діяльності.

Наразі одному з організаторів злочинної оборудки повідомлено про підозру за ч.3 ст. 15 ч. 5 ст.191 (замах на розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою службовим становищем, вчинений в особливо великих розмірах та в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи з викриття оборудки здійснювалися співробітниками Управління СБ України в Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button