Кримінал

На Чернігівщині шахрайка ошукала жінку на понад 180 тисяч гривень

На Чернігівщині псевдопрацівниця банку ошукала жінку та виманила в неї понад 180 тисяч гривень. 

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

Учора до відділення поліції в Козельці звернулась 47-річна жителька одного з сіл Деснянської громади з заявою про шахрайські дії відносно неї.

Потерпіла повідомила, що їй зателефонувала невідома особа та представилася працівницею банку. Потім, дізнавшись, що заявниця має кредитний рахунок, але давно ним не користується, зловмисниця запропонувала закрити кредит на вигідних умовах. Мовляв, для цього потрібно лише чітко виконати інструкції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині попрощалися із загиблим воїном

Потерпіла, виконуючи інструкції шахрайки, здійснила декілька переказів на продиктований  рахунок. Загалом жінка перерахувала понад 181 тисячу гривень. Після чого невідома особа запевнила її, що гроші обов’язково мають повернутися.

Однак, усвідомивши, що її ошукали, потерпіла звернулася по допомогу.

Правоохоронці відкрили провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Правоохоронці закликають ніколи не виконувати вказівок незнайомих людей, які пов’язані з переказом коштів. Телефоном нікому не розповідати жодних відомостей зі своєї картки. Якщо висувають умову, що для виконання певних дій треба повідомити пін-код вашої картки або одноразовий пароль із SMS-повідомлення — негайно завершуйте розмову. Це шахрай! Усі операції щодо безпеки картки поліцейські радять проводити тільки особисто у відділенні банку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button