Кримінал

На Чернігівщині шахраї у жінки зняли з карти кругленьку суму

Учора, 5 червня, до поліції звернулася 59-річна мешканка Прилук, яка повідомила, що їй зателефонував невідомий і назвався співробітником служби безпеки банку. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області. Незнайомець розповів жінці, що хтось намагається змінити пароль її банківської картки.

І щоб цьому завадити, необхідно назвати реквізити картки та надати коди підтверджень, які були відправлені їй на телефон. Жінка виконала всі вказівки шахрая, після чого виявила зникнення з банківського рахунку майже 28 тисяч гривень.

За цим фактом поліцейські розслідують кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінус 55 тисяч: жителька Чернігівщини повелася на схему шахраїв

Поліція наполегливо рекомендує: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів, по телефону нікому не розповідайте жодних відомостей зі своєї картки. Якщо висувають умову, що для виконання певних дій треба повідомити пін-код вашої картки або одноразовий пароль із SMS-повідомлення — негайно завершуйте розмову. Це шахрай!

Всі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку.
Пам’ятайте: справжній банківський працівник не має права питати у вас секретні дані картки і ніколи цього не робитиме. Так вчиняє тільки шахрай.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button