Кримінал

Мінус 55 тисяч: жителька Чернігівщини повелася на схему шахраїв

Поліція Чернігівщини застерігає громадян від шахраїв, які пропонують оформити «грошову допомогу» в інтернеті.

Днями до поліції звернулася 62-річна мешканка Городні з повідомленням, що з її банківського рахунку зникло приблизно 55 тисяч гривень. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Жінка розповіла поліцейським, що в месенджері viber вона побачила оголошення про оформлення «єДопомоги» та зацікавилася.

Для отримання коштів жінці пропонувалося перейти за вказаним у повідомленні посиланням, щоб завантажити мобільний додаток одного з банків. Після встановлення додатка їй зателефонувала особа, яка назвалася представником банку. Незнайомець повідомив код для активації мобільного додатка. Також він попросив назвати останні чотири цифри номера картки та її пін-код, що нібито було потрібно для зарахування коштів. Потерпіла виконала ці умови, після чого з її рахунку зникли гроші.

Нині поліція розшукує причетного до шахрайства у межах кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).
Поліція нагадує: будь-яка соціальна допомога не оформлюється в соцмережах, для цього слід звернутися до державної установи, ЦНАПу тощо.

Пам’ятайте: інформація про справжні державні виплати та порядок їх отримання міститься лише в офіційних джерелах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button