Кримінал

На Чернігівщині сільському голові повідомлено про підозру у розтраті 1 млн грн бюджетних коштів

Керівник обласної прокуратури за процесуального керівництва Ніжинської окружної прокуратури повідомив про підозру одному з сільських голів Чернігівщини в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у 2021 році голова однієї з сільських рад уклав із підрядною організацією договір на виконання робіт із капітального ремонту місцевого закладу освіти вартістю 6,5 млн грн.
За результатами виконаних робіт підрядник склав відповідні акти, в яких фактичні обсяги робіт, передбачені проєктно-кошторисною документацією, було зменшено, а одиничні розцінки на роботи та використані матеріали завищено.

Достовірно знаючи, що низку робіт на об’єкті не виконано, а вартість виконаних робіт безпідставно збільшено, сільський голова підписав документи, внаслідок чого сільська рада перерахувала підряднику грошові кошти в повному обсязі, зокрема 1 млн грн за роботи, які не виконувалися.
Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Ніжинського РВП ГУНП у Чернігівській області за оперативного супроводу УСР у Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button