Кримінал

На Чернігівщині скерували до суду кримінальне провадження щодо діяльності підпільного цеху з виробництва підакцизних товарів

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції завершили досудове розслідування та передали прокуророві Прилуцької окружної прокуратури для скерування до суду матеріали кримінального провадження щодо протиправної діяльності 54-річного ділка, який налагодив виготовлення та збут фальсифікованих тютюнових виробів на території Новгорода-Сіверського.

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Викрили зловмисника співробітники Новгород-Сіверського районного відділу поліції за оперативного супроводу працівників управління стратегічних розслідувань у Чернігівській області.

У процесі досудового розслідування слідчі Прилук і Новгорода-Сіверського спільно з оперативниками кримінальної поліції Прилуцького районного відділу поліції встановили, що фігурант закуповував у значних обʼємах сировину для нелегального виготовлення підакцизних товарів, «кущовим методом» виготовляв цигарки, а потім збував їх через торгові точки на місцевому ринку.

Під час проведення санкціонованих обшуків у складських приміщеннях, а також за місцем проживання та в транспортному засобі фігуранта поліцейські вилучили 170 мішків тютюну вагою приблизно 3,5 тонни, більше ніж 15 000 цигарок і понад 16 000 цигаркових гільз, папір для самокруток, банківські картки, грошові кошти та автомобіль. Загальна вартість вилученої продукції та сировини становить понад 2,5 млн грн.

Наразі слідчий поліції за процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури завершив досудове розслідування у провадженні за частинами 1 та 3 статті 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Ще статті по темі

Back to top button