Кримінал

На Чернігівщині скерували до суду справу двох посадовців-хабарників, що налагодили схему вимагання грошей від місцевих підприємців

Начальник та інспектор одного з відділів державної установи з питань праці за штучно створені порушення трудового законодавства вимагали з місцевих підприємців гроші. Схема здирства у посадовців була добре налагоджена. Однак під час одного такого незаконного передавання коштів директором одного з місцевих підприємств посадовців-хабарників зловили на гарячому.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

Чиновники створювали штучні умови для проведення перевірок приватних підприємств на предмет виявлення порушень промислової безпеки і трудового законодавства. Після цього зловмисники пропонували підприємцям можливість уникнути перевірки та накладання штрафу, надавши певну суму хабара. 24 квітня поліцейські викрили двох посадовців одразу після одержання ними чергового траншу в сумі 20 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20-річна водійка позашляховика збила 13-річного велосипедиста: подробиці ДТП на Чернігівщині

Наразі досудове розслідування завершено. Відтепер посадовці постануть перед судом. 

Їх звинувачують у кримінальному злочині, передбаченому частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання службовими особами неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Фігурантам справи загрожує ув’язнення до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button