Кримінал

За викрадення транспортного засобу молодику дадуть до восьми років позбавлення волі

Під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування в об’єднаному кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 289, ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 289 КК України, тобто щодо незаконного заволодіння транспортним засобом, вчиненого повторно, таємного викрадення чужого майна (крадіжці), вчиненого повторно, та закінченого замаху на незаконне заволодіння транспортним засобом, вчиненого повторно та вчиненому з проникненням в інше сховище.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжрегіональні автозлодії завершили свої «подвиги» у Чернігові

У ході досудового розслідування встановлено, що 24-річний місцевий житель, неодноразово судимий за злочини майнового характеру, із не знятою та не погашеною судимістю 15 травня 2018 року, перебуваючи на території металобази по вул. Гребінки в будівлі охорони, зі столу таємно викрав мобільний телефон марки «Nokia Star E71».

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 25.05.2018, перебуваючи на вул. Костромській у м. Чернігові, незаконно заволодів мопедом марки «Соул».

Після цього 01.08.2018 переліз через огорожу у вигляді сітки та проник на територію охоронюваної автостоянки по вул. Івана Мазепи, 53, де шляхом котіння намагався незаконного заволодіти мотоциклом марки «Venom», модель «200». Однак був виявлений і затриманий із мотоциклом охоронцем автостоянки на виїзді з її охоронюваної території.

У ході досудового розслідування до зловмисника застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років із конфіскацією майна або без такої.

Джерело: Чернігівська місцева прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button