Кримінал

На Чернігівщині спіймали рибалку-порушника

30 — 31 жовтня, в переддень введення заборони на вилов риби на зимувальних ямах, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Чернігівській області  на території Чернігівського та Корюківського району проводилась профілактична роз’яснювальна робота серед рибалок-любителів щодо  дотримання вимог природоохоронного законодавства під час здійснення любительського рибальства. Загалом вдалося поспілкуватись з більш ніж 30-ма рибалками. Слід відмітити, що в більшості випадків рибалки обізнані в питаннях мети та завдань введення заборон на вилов водних біоресурсів, а також про відповідальність за їх порушення. Всім бажаючим була надана консультативна допомога.

Однак, не обійшлося і без прикрих випадків. Так, 31 жовтня, в ході проведення заходів з попередження та виявлення фактів порушення вимог природоохоронного законодавства на водоймі поблизу села Блистова Корюківського району, державними інспекторами було помічено чоловіка, який спішно почав діставати щось із водойми та намагався залишити місце події, але не встиг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові нетвереза жінка викликала патрульних без жодних причин

Під час спілкування з чоловіком було встановлено, що він почав здійснювати лов риби за допомогою забороненого знаряддя лову водних біоресурсів — сітки зябрової, але побачивши наближення державних інспекторів спішно витягнув з водойми сітку, до якої вже встигло потрапити дві особини карася сріблястого, та покидав місце риболовлі.

Порушника було затримано державними інспекторами Екоінспекції та складено адміністративний протокол за частиною 4 статті 85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову риби – сітка зяброва та незаконно виловлена риба вилучені у встановленому законодавством порядку. Збитки, завдані внаслідок незаконного вилову двох особин карася сріблястого, склали 3 162 грн!

Наразі готуються матеріали до місцевого суду для прийняття рішення згідно чинного законодавства.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button