Кримінал

На Чернігівщині судитимуть чоловіка, який обманом отримав у медзакладах майже 500 блістерів метадону (Фото)

Слідчі Прилуцького райвідділу поліції завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо 34-річного місцевого мешканця, який систематично здобував «товар» для наркоторгівлі. Впродовж 2021-2023 років зловмисник отримав у медзакладах майже 500 блістерів обмежених в обігу таблеток метадону.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

У ході досудового розслідування слідчі за оперативного супроводу співробітників кримінальної поліції Прилуччини встановили, що викритий влітку цього року на збуті наркотиків мешканець міста налагодив схему незаконного отримання препаратів для замісної терапії наркозалежних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього тижня на Чернігівщині потеплішає

За даними слідства, зловмисник підписав угоди про надання медичних послуг із приватними медзакладами та в кожному з них повідомив неправдиву інформацію про те, що не отримує замісну терапію в будь-якому іншому закладі охорони здоров’я. Після укладання угод про надання медичних послуг йому виписували рецепти на отримання медичних препаратів, що містять наркотичні речовини.

Загалом чоловікові було виписано понад 100 рецептів, за якими він незаконно отримав майже 5 тисяч таблеток, обмежених в обігу. Сумарна вартість цих медпрепаратів перевищила 500 тисяч гривень.

Наразі слідчі Прилуцького райвідділу поліції завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 2 статті 308 Кримінального кодексу України (викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем). Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом передано прокуророві Прилуцької окружної прокуратури для скерування до суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button