Кримінал

На Чернігівщині судитимуть чоловіків, що поставляли наркотики у СІЗО

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно учасників організованої злочинної групи, які упродовж березня – травня 2020 року збували амфетамін та каннабіс в Державну установу «Чернігівський слідчий ізолятор».

За даними слідства, ув’язнений, який утримувався в СІЗО, спільно з колишньою співмешканкою та працівником цієї установи зорганізувалися у стійке угруповання для вчинення низки злочинів.

Відповідно до відведеної ролі інспектор слідчого ізолятора регулярно доставляв на територію установи наркотичні засоби, які отримував через службу доставки від цивільної дружини організатора. У подальшому заборонені речовини правоохоронець передавав ув’язненому, який збував їх іншим арештантам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські Менського району Чернігівщини затримали підозрюваного у збуті наркотиків (Фото)

Обвинувальний акт наразі передано до суду.

Нагадаємо, організовану групу викрито внаслідок скоординованих прокуратурою заходів слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button