Кримінал

На Чернігівщині судитимуть озброєну організовану злочинну групу виробників та торгівців наркотиками

Поліцейські припинили діяльність організованої злочинної групи, яка систематично виготовляла та збувала уроздріб психотропні речовини в особливо великих розмірах. Слідчі слідчого управління обласної поліції завершили досудове розслідування, матеріали провадження з обвинувальним актом скеровано до суду.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Нагадаємо, слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області у взаємодії з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури затримали злочинну групу з числа мешканців Талалаївської громади Прилуцького району. Поліцейські реалізували зібраний масив оперативної інформації щодо причетності зловмисників до кустарного виробництва і роздрібного продажу психотропних речовин.

Заходи затримання членів злочинної групи відбулися за силової підтримки поліцейських спецпідрозділу КОРД, а подальші санкціоновані обшуки в їхніх помешканнях та автотранспорті – із залученням кінолога зі службовим собакою та вибухотехніків поліції.

В ході слідчих дій поліцейські виявили та вилучили у зловмисників загалом понад 50 грамів психотропної речовини амфетаміну, засоби його кустарного виробництва та фасування, гроші від реалізації забороненої речовини. Також вилучено наркотичний засіб канабіс, п’ять ручних гранат з чотирма запалами до них, гранатометний постріл, понад 250 набоїв до автоматичної стрілецької зброї, інші речові докази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині поліція затримала телефонного мінера

За даними оперативників поліції, щомісячний прибуток членів групи від їхньої незаконної діяльності перевищував 150 тисяч гривень. Роздрібний збут психотропних речовин здійснювався у Прилуцькому районі Чернігівщини.

Слідчі поліції Чернігівщини повідомили зловмисникам про підозри у скоєнні злочинів у складі організованої злочинної групи:

за частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою);

за частиною 1 статті 306 Кримінального кодексу України (використання коштів, здобутих від незаконного обігу психотропних речовин з метою продовження їх незаконного обігу);

за частиною 3 статті 311 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів, вчинені організованою групою або в особливо великих розмірах);

за статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Матеріали досудового розслідування з обвинувальним актом передано прокуророві для скерування до суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button