Кримінал

На Чернігівщині судитимуть торговця фальсифікованих алкоголю та цигарок

Поліція завершила досудове розслідування та направила до суду обвинувальний акт щодо бахмацького підприємця, що займався збутом фальсифікованих підакцизних товарів.

29 грудня минулого року слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури в ході обшуків вилучили у бахмацького підприємця дві тонни контрафактного алкоголю та сотні пачок тютюнових виробів.

Санкціоновані обшуки відбулися в рамках розслідування кримінальних проваджень, відкритих за частиною 1 статті 199 та частиною 3 статті 204 Кримінального кодексу України. Перша з них визначає відповідальність за підробку, серед іншого, марок акцизного податку. Друга — за незаконне виготовлення або збут підакцизних товарів, небезпечних для життя чи здоров’я людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині банда напала на лісничого (Фото)

В ході обшуків поліція вилучила близько двох тисяч літрів рідини з характерним запахом спирту (конкретний хімічний склад встановить експертиза). Рідину було розфасовано як у прозорі пластикові ємності, так і розлито по пляшках і замасковано під горілку популярних брендів.

Крім цього, під час обшуку поліцейські виявили та вилучили близько  тисячі пачок цигарок, теж без марок акцизного збору. Походження контрафактних товарів буде встановлене в ході подальшого розслідування.

Вчора правоохоронці скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні до суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області 

Ще статті по темі

Back to top button