Кримінал

На Чернігівщині судитимуть злочинне угрупування, яке займалося фальсифікатом

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області під процесуальним керівництвом прокуратури та за оперативного супроводу обласного управління стратегічних розслідувань завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо членів організованого злочинного угруповання, які створили замкнутий цикл виробництва фальсифікованих тютюнових виробів, від вирощування сировини до збуту готової продукції.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

В ході проведення досудового розслідування слідчі поліції встановили, що мешканець Прилуцького району розгорнув протизаконну діяльність у промислових масштабах в сільській місцевості неподалік м. Прилуки.

Усвідомивши, що одноосібно не зможе забезпечити роботу кримінального підприємства у бажаних масштабах, організатор залучив двох земляків. Ці особи відповідали за надання виробничих приміщень і транспорту, доставку найманих працівників, контроль виробництва та збут готового фальсифікату.

Cлідчі поліції Чернігівщини разом з оперативниками регіонального підрозділу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД провели одночасні санкціоновані обшуки за низкою адрес. Зокрема, слідчі дії відбулися у помешканнях та транспортних засобах фігурантів, а також у виробничих приміщеннях та на промислових майданчиках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові двоє чоловіків намагалися викрасти велосипеди

В ході санкціонованих обшуків поліцейські виявили та вилучили понад 2 тонни тютюну в мішках по 15 кг, майже 4 тонни непереробленого сушеного тютюнового листя, верстат для його переробки, пристрій для скручування цигарок, блокноти з чорновими записами та інші речові докази. Вартість самої лише вилученої сировини оцінюється щонайменше в один мільйон гривень.

За результатами досудового розслідування слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області склали обвинувальний акт, згідно з яким всі троє фігурантів обвинувачуються у незаконному виготовленні, зберіганні, збуті або транспортуванні з метою збуту підакцизних товарів, вчинених організованою групою (ч. 3 статті 28 ч. 1 та 2 статті 204 Кримінального кодексу України). Одному зі спільників також висунуто обвинувачення у легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 статті 209 Кримінального кодексу України).

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Матеріали досудового розслідування з обвинувальним актом передано прокуророві для скерування до суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button