Кримінал

Нові подробиці вбивства Шеремета

Вбивство журналіста Шеремета – чудове підґрунтя для російських ЗМІ, аби вкотре полити брудом Україну. Тамтешні писаки не полінилися з самого ранку створити серію матеріалів про буцімто утиски демократії, нехтування правоохоронної системи свободи слова в Україні та небезпечне існування тут закордонних журналістів.

Канфер ШереметТим часом радник глави МВС України Зорян Шкіряк повідомив, що слідство розглядає три версії вбивства журналіста Павла Шеремета – його професійна діяльність, неприязні стосунки і так званий російський слід.

За словами Шкіряка, основною є версія про журналістську діяльність Шеремета. Версія про неприязні стосунки, за словами радника глави МВС України, «завжди присутня, оскільки ми не можемо відкидати нічого». Він також заявив, що слідство не відкидає причетності до вбивства російських спецслужб.

Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе вже пообіцяла взяти під особистий контроль розслідування вбивства відомого журналіста Павла Шеремета. «…Я сама в шоці. І не знаю, що сказати. Буде від нас офіційна заява, щойно ми знайдемо якусь зачіпку. І як тільки у нас будуть якісь маленькі точки, які ми будемо розуміти … Відпрацьовуємо абсолютно всі версії Особисто буду займатися. Найголовніше – ми повинні встановити, якого походження вибух…», — повідомила Деканоїдзе.

Генпрокурор Юрій Луценко, у свою чергу, пообіцяв зробити все можливе для розкриття цього злочину. «З місця події доповіли, що смерть Павла Шеремета.  Слідство вибухового пристрою. Це вбивство. Співчуваю Олені і всім друзям покійного. Зроблю все, що можу, щоб разом із колегами розкрити злочин», — написав він у Facebook.

Президент Петро Порошенко повідомив, що доручив правоохоронним органам негайно розслідувати цей злочин. «…Всі винні повинні бути покарані…», — заявив Президент.

Соцмережі швидко відреагували на смерть журналіста. Політолог Олексій Голобуцький зробив допис на своїй сторінці у Facebook: «… Москва вже здійняла виття з приводу Шеремета: тоді, коли незадоволені, в рідній «авторитарній» Рассеюшке, журналістів тортами закидають? Так у «демократичній Україні» підривають відразу..», — пише політолог.

«…І якось мені вся ця метушня нагадала ситуацію з Бузиною. Знову схоже на повне самообслуговування: самі вбили, самі істерику закотили, самі пояснили своїм, наскільки правильно Росія «рятує» Донбас  від цієї страшної України. На місці вибуху вже працює СБУ. І я дуже сподіваюся, що за рік чисток у всіх наших відповідних відомствах буде достатньо сил і бажання, щоб більше ніхто не намагався перекинути дії ворожих спецслужб на добровольців, волонтерів, … активістів…», — додає Олексій Голобуцький.

«…3 червня. Наше останнє спільне фото. Ми зустрічалися в «Срібних ложках» — білоруси, які перебралися до Києва. Приїжджала Оля … І хоча у Паші давно було російське громадянство, він все одно був наш. І ми дуже ним пишалися. Він був більше, ніж журналіст. За іронією долі, ми передавали привіт Володі Іссат, який у Мінську відходив від складної операції з видалення пухлини. Операцію робили в Ізраїлі. Володя помер через пару тижнів … Паша — … загинув. Пашка, дорогий, просто немає слів …», — пише журналіст Леонід Канфер.

Справа підриву автівки очільниці видання «Українська правда» Олени Притули та вбивство Павла Шеремета з багатьма невідомими. І цілком зрозуміло, що її розслідування затягнеться на тривалий час. Утім, сподіватимемося, що і керівництво держави, і наші спецслужби не зволікатимуть із розслідуванням, а зроблять усе можливе і неможливе з розкриттям цього злочину.

А взагалі: виходить, у них графік такий у ФСБ? Раз на рік, бажано влітку, вбити журналіста в Україні – щоб він так чи інакше мав стосунок до Росії. Поплювати в нас, залякати додатково своїх. Схоже на класичні совкові традиції «освоєння бюджету».

Мария РыдванНагадаємо, що напередодні ввечері на журналістку українського Forbes вчинили напад. Марію Ридван тричі вдарили ножем у київському парку. Дівчина залишилася жива, хто і чому напав на неї, вона не знає. Невідомий зник, зараз його розшукує поліція.Шеремет Саакашвылы


Голова Одеської обласної держадміністрації Михаїл Саакашвілі на своїй сторінці в
Facebook написав: «Він був глибоко порядною і талановитою людиною. Його вбивство терористами сьогодні зміцнює мене у відчуттях, що нам, всій країні, готують щось дуже небезпечне, а політичний клас із закритими очима веде нас до прірви. Ми повинні їх зупинити нашими окриками, шкода тільки, на один потужний голос у чесній Україні поменшало».
Нагадаємо, від вибухового пристрою, закладеного в автомобіль, загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Трагедія сталася сьогодні зранку о 7.45 в Києві. Вибух стався, коли Шеремет виїхав із дому і проїхав кілька десятків метрів.

Ще статті по темі

Back to top button