Кримінал

На Чернігівщині в жінки шахраї видурили гроші

Поліцейські закликають мешканців Чернігівщини не передавати стороннім особам жодних відомостей про свої банківські картки. Називаючись співробітниками банків, шахраї випитують секретні дані та можуть отримати доступ до ваших рахунків. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

9 жовтня, до поліції звернулася 34-річна мешканка Ічні, яка повідомила, що їй зателефонував невідомий і назвався співробітником служби безпеки банку. Незнайомець розповів жінці, що треба встановити новий пін-код до її банківської картки. Для цього вона повинна назвати реквізити картки та старий пін-код. Потерпіла виконала всі вказівки невідомого. Після чого виявила зникнення близько 18 тисяч гривень зі свого банківського рахунку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрайська схема «грошові виплати»: двоє жителів Чернігівщини попалися на гачок

За цим фактом слідчий поліції відкрив провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, що пов’язані з переведенням коштів, по телефону нікому не розповідайте жодних відомостей зі своєї картки. Якщо висувають умову, що для виконання певних дій треба повідомити пін-код вашої картки або одноразовий пароль із SMS-повідомлення — негайно завершуйте розмову. Це шахрай! Всі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку.

Пам’ятайте: справжній банківський працівник не має права питати у вас секретні дані картки і ніколи цього не робитиме. Так вчиняє тільки шахрай.
Розкажіть про цю схему шахрайства своїм родичам і близьким, особливо людям похилого віку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button