Кримінал

На Чернігівщині викрили двох причетних до серійних крадіжок з автомобілів

Співробітники Прилуцького районного відділу поліції встановили особи чоловіків, які підозрюються у викраденні майна з автомобілів. На рахунку зловмисників – понад десяток скоєних крадіжок.

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Із серією однотипних заяв до Прилуцького районного відділу поліції звернулися мешканці одного з мікрорайонів міста. Громадяни розповіли, що з їхнього автотранспорту невідомі скоїли крадіжки особистого майна, акумуляторних батарей та автомагнітол.

10 жовтня під час проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські викрили причетних до крадіжок. Підозрюваними виявилися двоє місцевих мешканців, віком 23 та 34 роки. 

Поліція задокументувала, що упродовж вересня зловмисники обікрали загалом 12 автомобілів. Вони працювали завжди за однаковою схемою: переважно в нічний час обкрадали автомобілі вітчизняного виробництва, не оснащені сигналізацією. Підозрювані зламували замки на дверях автомобілів чи механізм замикання капота, після чого викрадали все цінне. 

Чоловіки зізналися у скоєному та надали правдиві свідчення. Поліцейські вилучили у них частину викрадених речей та інші речові докази.

Слідчий під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури розслідує кримінальні провадження за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану).

За такі дії закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Досудове розслідування триває.

Ще статті по темі

Back to top button