Кримінал

У Бобровиці затримали групу заїжджих квартирних злодіїв

Співробітники Ніжинського районного відділу поліції встановили трьох мешканців Київщини, які підозрюються у причетності до злочинної діяльності на території Бобровицької громади. Викрадене майно вилучено.

Учора до поліції звернувся мешканець одного з сіл Бобровицької громади із заявою про те, що за період його нетривалої відсутності вдома хтось вибив двері будинку та викрав численні речі домашнього вжитку. Завдані збитки господар оцінив приблизно у 10 тисяч гривень.

На місце події виїхали співробітники відділення поліції №2 (м. Бобровиця), оперативники кримінальної поліції з Ніжина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акція «лохотрон» триває: в Чернігові жінка «продала» пальто і залишилася без грошей

В ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до злочину можуть бути причетні троє чоловіків, які пересувалися на темному легковику з номерними знаками Київської області. Також правоохоронці з’ясували, що підозріла автівка не залишила межі Бобровицької громади.

До подальших пошуків було залучено практично увесь особовий склад відділення поліції №2. Невдовзі одна з груп реагування патрульної поліції Бобровицького відділення поліції, оглядаючи територію на околиці Бобровиці, виявила поряд із місцевим звалищем розшукувану автівку та трьох чоловіків, віком від 26 до 41 року. Ці мешканці Київщини займалися обпалюванням ізоляційного покриття з мідного кабелю, походження якого поліції ще належить встановити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські патрульні розшукали автомобіль, який збив жінку і зник з місця ДТП

В ході подальшої перевірки поліцейські виявили та вилучили з автівки зловмисників усе майно, викрадене у заявника з Бобровицької громади. Як зізнався найстарший з чоловіків, він проник до будинку потерпілого і викрав речі, які йому здалися цінними. Згодом він планував збути крадене майно за межами Чернігівщини.

За фактом злочину слідчий відкрив провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення або сховище). Зловмиснику загрожує від трьох до шести років позбавлення волі. Нині ж його затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Поліцейські перевіряють затриманого та його супутників на причетність до інших подібних злочинів на території Чернігівщини.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button