Кримінал

На Чернігівщині викрили підпільний склад «елітного» алкоголю (Фото)

Чернігівська поліція продовжує викривати підпільні склади, в яких місцеві ділки зберігають сурогатний алкоголь, ухиляючись від сплати податків та продаючи його чернігівцям за шалені гроші.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

У ході оперативно-розшукових заходів працівниками Управління захисту економіки в Чернігівській області спільно зі слідчими Чернігівського відділу поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури виявлено сотні літрів підробленого алкоголю елітних марок.

Для вилучення фальсифікованої продукції з підробленими марками акцизного податку поліцейські провели санкціонований обшук нежитлового приміщення у Чернігові. В результаті було виявлено та вилучено близько 1,4 тисячі літрів алкоголю.

У рамках даного провадження правоохоронці також провели обшук іншого складу, де вилучили ще 113 літрів фальсифікату та 1,4 тисячі пачок цигарок. Загальна вартість вилученого сурогату сягає близько 167 тисяч гривень.

Під час обшуків у приміщенні був присутній громадянин, якому належить вищезгаданий фальсифікат.

Потрапити на гачок ділків міг ледь не кожен чернігівець, адже правопорушники реалізовували свій товар під виглядом відомих марок елітного алкоголю.

Триває досудове розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку) — карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button