Кримінал

На Чернігівщині викрили «підпільний» цех з виробництва тютюнової продукції

Співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області в ході проведення операції «Акциз-2019», припинено діяльність «підпільного цеху» з незаконного виробництва тютюнової продукції.

Слідчо-оперативні заходи здійснювались у рамках досудового розслідування за кримінальним провадженням, зареєстрованим за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут і транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Про це повідомили у секторі комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині СБУ викрила на хабарі майора поліції

У ході досудового розслідування було встановлено одного з мешканців Чернігівської області, який організував та здійснював протиправну діяльність з масового виготовлення тютюну для паління та реалізації такої продукції через Мережу Інтернет.

Зазначена діяльність здійснювалась в антисанітарних умовах, без державної реєстрації, без отримання необхідної ліцензії та без сплати акцизного податку. Для транспортування продукції до покупців використовувалися поштові служби доставки.

Під час проведення обшуків з незаконного обігу вилучено більше тонни незаконно виготовленого тютюну для паління на суму 3 млн 300 тис гривень. Наразі слідство триває, проводяться заходи, спрямовані на встановлення повного кола осіб, причетних до незаконної діяльності.

Ще статті по темі

Back to top button