Кримінал

На Чернігівщині вирубали дерев більш ніж на мільйон гривень

Днями спеціалісти Державної екологічної інспекції у Чернігівській області під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Яблунівської територіальної громади Прилуцького району виявили незаконну рубку дерев різних порід.

Прибувши на місце події, державні інспектори встановили, що порубка дерев проведена у поточному році групою осіб із застосуванням бензомоторних пилок та потужної техніки на земельних ділянках лісового фонду, які не надані у постійне користування лісогосподарським підприємствам, а знаходяться на землях запасу Яблунівської сільської ради, що є порушенням вимог ст.ст. 64, 69 Лісового кодексу України та ст.ст. 10, 25 Закону України «Про рослинний світ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вдарив по голові і забрав речі: на чернігівця напав таксист

Зі слів громадськості, частина дерев дуба звичайного з місця рубки вивезена автомобільним транспортом у нічний час в напрямку с. Крутоярівка. Стовбури ж інших зрізаних дерев з порубочними рештками знаходяться в місцях звалювання деревини.

Шкода, завдана лісу, становить 1111578,73 гривень.

По даному факту заяву про злочин та матеріали по справі оформлено та скеровано до правоохоронних органів для встановлення осіб, причетних до незаконної вирубки дерев, та відшкодування збитків відповідно.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button