Кримінал

На Чернігівщині виявили браконьєра з уловом на 19 тисяч

Восьмого червня Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з прикордонною службою на водоймах Новгород-Сіверського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

На озері поблизу с. Леньків Новгород-Сіверської громади виявлено місцевого жителя, який в період нересту ловив рибу за допомогою 3 од. заборонених знарядь лову – сіток поріжних. В протизаконний спосіб порушник виловив 11 екз. риби: лин – 9  екз., щука – 1 екз. та карась сріблястий – 1 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 19 431 грн. Про це повідомляють у Чернігівському рибоохоронному патрулю.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Новгород-Сіверського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незаконна риболовля обійдеться порушнику з Чернігівщини у понад 80 тисяч гривень

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 (цілодобово).

Довідкова інформація:

На території Чернігівської області діє заборона на вилов водних біоресурсів до 10 червня (включно) — у всіх водосховищах, до 30 червня — в придатковій системі водойм (протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені). Крім того до 30 червня (включно) діє заборона на вилов раків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button