Кримінал

На Чернігівщині виявили незаконний посів нарковмісних рослин (Фото)

Більше 500 рослин, які за зовнішніми ознаками схожі на рослини снотворного маку, виявили та вилучили оперативники поліції під час обшуку у одному з домогосподарств Прилуцького району.

Вилучене наркозілля направили для проведення експертних досліджень. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

27 липня в ході проведення оперативних заходів, спрямованих на виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин, поліцейські провели обшук у домогосподарстві 40-річного мешканця Прилуччини.

Попередньо, поліцейські отримали інформацію про те, що саме цей чоловік вирощує наркозілля.

На присадибній ділянці чоловіка поліцейські виявили понад 500 рослин із самостійним коренем, які за зовнішніми ознаками схожі на рослини снотворного маку.

Все вилучене правоохоронці направили для проведення експертизи.

За цим фактом поліцейські під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури розслідують кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

Максимальна санкція за вчинення цього діяння передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Триває досудове розслідування

Поліція звертається до усіх небайдужих громадян дотримуватися чинного законодавства та у разі виявлення посівів нарковмісних рослин повідомляти про це на спецлінію «102».

Анонімність гарантуємо.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button