Кримінал

На Чернігівщині за день браконьєри наловили риби на 700 тисяч гривень

16 вересня під час проведення рибоохоронних рейдів на водоймах області Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито три грубих порушення Правил рибальства.

Так, на р. Коноплянка, поблизу селища Короп Новгород-Сіверського району житель с. Зелена Поляна Понорницької громади за допомогою сітки зяберної (одностінної)  виловив майже 16 кг риби: 192 екз. карасів сріблястих та 65 екз. щуки. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 528 972 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прилуцькі поліцейські викрили чоловіка у використанні підроблених документів

Інший випадок браконьєрства Чернігівським рибоохоронним патрулем разом з працівниками прикордонного загону та Національної поліції області, зафіксовано також в Новгород-Сверському районі. На р. Десна, поряд з м. Новгород-Сіверський мешканець с. Лизунівка ловив рибу за допомогою 4 од. заборонених знарядь лову  — 3 од. сіток зяберних (одностінних) та 1 од. сітки поріжної. В протизаконний спосіб порушник виловив 18 кг риби: карась сріблястий — 67 екз., плітка – 39 екз. та по 2 екз. лина та окуня. Завдано збитків у розмірі 176 443 грн.

В обох випадках на місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинені правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Також, того саме дня, на р. Десна, біля м. Остер Чернігівського району викрито місцевого мешканця, який за допомогою сітки зяберної виловив 2 екз. щуки, загальною вагою 1 кг. Збитки склали 6 936 грн.

На всіх порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button