Кримінал

Розслідування крадіжок погрудь Коцюбинського та Пушкіна – на контролі керівництва поліції Чернігівщини

Розслідування крадіжок пам’ятників класиків світової літератури Олександра Пушкіна та Михайла Коцюбинського перебувають на контролі керівництва Головного управління Нацполіції області.

Як відомо, в ніч на 18 грудня на Болдиних горах у Чернігові поцупили погруддя українського класика Михайла Коцюбинського, а зранку 31 грудня стало відомо, що з Валу зник бюст російського класика Олександра Пушкіна.

26169613_950275701805336_8587722134344194381_n

Поліція проводить інтенсивні оперативно-розшукові заходи щодо розкриття цих резонансних злочинів. Оперативники встановлюють потенційні транспортні засоби, які могли перевозити пам’ятники, перевіряють пункти прийому металобрухту по всій області та осіб, які раніше притягувалися до відповідальності за крадіжки металу.

Керівництво ГУНП в Чернігівській області тримає руку на пульсі, щоденно заслуховує доповіді щодо стану розкриття злочину та має декілька версій цих злочинів.

Не виключається й версія крадіжок з метою збільшення градусу соціальної напруги. Особливо, якщо пригадати ситуацію з викраденням бронзової скульптури Марка Бернеса у Ніжині, скоєним у травні минулого року. Тоді поліція відшукала пам’ятник схованим у ямі на околиці міста.

За фактом крадіжки погруддя Олександра Пушкіна слідчо-оперативні заходи проводяться в рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), що карається позбавленням волі на строк до трьох років.

У випадку з погруддям Михайла Коцюбинського кримінальне провадження відкрито за частиною 3 статті 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою) — карається обмеженням волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавленням волі від чотирьох до семи років.

Ще статті по темі

Back to top button